English | Hrvatski | Deutsch

Izleti : Tvrđava Klis - Salona - Trogir


Tvrđava Klis - Salona - Trogir
Tvrđava Klis - Salona - Trogir
Mjesto polaska izleta je na splitskoj rivi. Privatnim transferom ćete se odvesti do Tvrđave Klis (obilazak, razgled muzeja, mogućnost snimanja). Mogućnost ručka u Klisu. Sljedeća postaja je Salona (obilazak). Posljednja stanica je Trogir prije povratka u Split. Mogućnost ručka u Trogiru (riba / meso po izboru). Klis - Srednjovjekovna utvrda Tvrđava Klis je jedna od najstarijih tvrđava izgrađena u 16. stoljeću u vrijeme otomanskih invazija Europe, te je služila obrani grada Splita. Srednjovjekovna tvrđava Klis je smještena na visokim liticama iznad Splita i imala veliku stratešku važnost u čuvanju perivoja između Mosora i Kozjaka. Kroz ovaj prolaz se dolazi u unurašnjost dalmatinske zagore . Najvažniji dijelovi tvrđave, s vitalnim objektima su: guvernerova rezidencija, crkva Sv Vida, skladište i garnizon oružja. Utvrde na brežuljku imaju prekrasan pogled na Split , okolne planine i otoke. Klis je također poznat po svojim restoranima koji služe ukusa jela od janjetine s ražnja, poznat kao "janjetina" (mogućnost ručka). Salona - Jedno od najbogatijih rimskih nalazišta u hrvatskoj. Salona je najvažnije arheološko mjesto u Splitu. Nakon što je bio glavni grad rimske provincije Dalmacije, u davnim vremenima, to je bilo raskrižje morskih i kopnenih puteva drevnog Mediterana. Hodajući ovim povijesnim lokalitetom, možete osjetiti rimski i rano kršćanski duh koji vas vodi natrag u povijest, razgledavajući Basilicu Urbanu i njenu krstionicu, kazalište, forum i staro kršćansko groblje Manastirine. Posjet jednom od tri rimskih amfiteatara na istočnoj obali Jadrana pruža vam se prilika da osjetite duh starih gladijatora stojeći u sredini ovog spektakularnog spomenika. Arheološko nalazište Salona je jedno od najbogatijih rimskih nalazišta u Hrvatskoj. Ispred Tusculuma, u prekrasanom dvorištu,možete se odmoriti i uživati ​​u prekrasnoj i mirnoj atmosferi. Trogir - Pod zaštitom UNESCO-a od 1997
Grada Trogira, nalazi na popisu UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine i to je uistinu grad-muzej. Najreprezentativnija djela što su crkve, palače, kule, utvrde Camerlengo, kapela i kršćanskog slikarstva nalaze se u gradu. Umjetnici iz tog razdoblja priznaju se kao majstora europske srednjovjekovne kulturne baštine. Najpoznatiji spomenik je trogirska katedrala, izgrađena u romaničkom stilu, čiji je West Gate je projektirao poznati arhitekt Radovan. To je ne čudi da je Trogir se naziva "najljepši mali grad na svijetu". Trogir također nudi prekrasnim šetalištem gdje možete uživati ​​u moru i suncu, ali iu ukusnim specijalitetima pripremljenim od restorana s domaćom tradicijom i gostoprimstvom (mogućnost ručka). CIJENA: na upit. CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz, ulaznice tvrđave Klisa, Salone, ulaznica na tvrđavi Camerlengo, vodič, osiguranje.

Mjesto polaska: Split
Vrijeme trajanja izleta: -
Posjeta: 15696


Hotel Split se nalazi na šljunčanoj plaži u Podstrani, samo 9 km od centra Splita. Hotel Split je jedinstven spoj modernog poslovnog i ugodnog obiteljskog hotela. Ponosimo se što je Hotel Split «zeleni» hotel s certifikatom energetske učinkovitosti.
SPECIJALNA PONUDA

Sea kayaking Brela
Sea kayaking Brela


 
HOTEL SPLIT, obrt za turizam i usluge
Strožanačka 20, HR-21 312 Podstrana, Split, CROATIA
tel: ++385 99 700 4000
HR-AB-21-060187299 | OIB 83983280068
Sva prava pridržana. HOTEL SPLIT, obrt za turizam i usluge 2010-2019
"VinisWEB" - Web Design: www.vinis.hr | denis@vinis.hr