English | Hrvatski | Deutsch

Izleti : Velika Dioklecijanova tura


Velika Dioklecijanova tura
Velika Dioklecijanova tura
Ovaj izlet se sastoji od 2 dijela:
1) autobus s otvorenim krovom obilazak modernog dijela grada, trajanje 1 h Split je grad antočke povijesti, sagrađen i očuvan tijekom 1700 godine od strane svojih dragih stanovnika. Jedini način da doživite Split kao cjelinu, izvan zidova Dioklecijanove palače, nalazi se na našim otvorenim turama. Na ovom izletu možete vidjeti mjesta koje na redovnim turama nikad ne bi vam doživjeti. To počinje od rive i uključuje panoramsku vožnju uz pješčane plaže Bačvice, sportske objekte izgrađene za vijeme Mediteranskih igara (Sportski centar Gripe, nogometni stadion) i muzejima (Pomorski, Arheološki, Galerija Meštrović). Vožnja se nastavlja po obroncima brda Marjana, prekrivenog gustom mediteranskom borovom šumom i potpuno okružen gradom i morem, što je jedinstven prizor. Sa padina Marjana možete uživati u nevjerojatnom poglede na otoke, netaknutu prirodu i mirisom mediteranskog bilja. Turneja završava u centru grada, uz pratnju vodiča na engleskom jeziku.

2) razgled u Dioklecijanove palače (Stari grad)
- trajanje 1 h
Nakon obilaska autobusom krećemo u centar gradai započinje razgled u Dioklecijanove palače u pratnji stručnog vodiča, najdragocjenijeg spomenika u našem gradu, zaštićenog UNESCO-om. Dioklecijanova palača je jedan od najvažnijih izvornih građevina antičke arhitekture, svojevrsna carska palača koja je upisana je u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ovaj izlet će vam dati priliku da doživite ovaj jedinstveni grad i njegovu povijest, te da saznate sve zanimljive činjenice. Razgled počinje:
1. Južno pročelje Dioklecijanove palače, Brončana Vrata
2. Dioklecijanovi podrumi
3. Peristil
4. Vestibul
5. Mauzolej / Katedrala Sv Dujma
6. Jupiterov hram / Krstionica
7. Srebrena vrata
8. Papalićeva Palača / Muzej Grada Splita
9. Zlatna vrata, crkva Sv. Martina
10. Kapela Blaženog Arnira
11. Narodni trg / Pjaca, Gradska Vijećnica, Palača Karepić
12. Željezna vrata, Kapela Gospe od Zvonika
13. Voćni trg, Mletački Kaštel, Palača Milesi, spomenik Marka Marulića

Cijena na upit uključuje: razgled grada vožnjom otvorenim busom, razgled i obilazak u pratnji lokalnog vodiča engleskog govornog područja na obje ture.

Mjesto polaska: Split
Vrijeme trajanja izleta: -
Posjeta: 6818


Hotel Split se nalazi na šljunčanoj plaži u Podstrani, samo 9 km od centra Splita. Hotel Split je jedinstven spoj modernog poslovnog i ugodnog obiteljskog hotela. Ponosimo se što je Hotel Split «zeleni» hotel s certifikatom energetske učinkovitosti.
SPECIJALNA PONUDA

NP Krka & Šibenik
NP Krka & Šibenik


 
HOTEL SPLIT, obrt za turizam i usluge
Strožanačka 20, HR-21 312 Podstrana, Split, CROATIA
tel: ++385 99 700 4000
HR-AB-21-060187299 | OIB 83983280068
Sva prava pridržana. HOTEL SPLIT, obrt za turizam i usluge 2010-2019
"VinisWEB" - Web Design: www.vinis.hr | denis@vinis.hr